Absolut Elyx

Wódka ABSOLUT ELYX jest ręcznie destylowana w miedzianej kadzi z 1921 roku, znanej jako Kolumna 51. Obsługuje ją wyselekcjonowana grupa osób. 

Jedwabista tekstura ABSOLUT ELYX jest wynikiem procesu katalizacji miedzi: mikroelementy spirytusu są katalizowane przez ten metal, dzięki czemu powstaje oczyszczona wódka o wysoko cenionej jedwabistej konsystencji i smaku.


Korzystaj z Absolutnej przyjemności

 

copperface-elyxir

 

Copperface ELYXIR

2 porcje ABSOLUT ELYX
1⁄2 porcji CALVADOS
1⁄2 porcji APRICOT BRANDY
Dekoruj SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ
Szkło: COCKTAIL

Odmierz ABSOLUT ELYX, calvados i morelowe brandy, wszystko wymieszaj w shakerze. Wypełnij trzy czwarte pojemności lodem i mieszaj przez 45 sekund. Przecedź do schłodzonego kieliszka koktajlowego. Dekoruj skręconą skórką pomarańczową, wyciśnij kilka kropel olejku ze skórki przed podaniem.


soured

Soured

2 porcje ABSOLUT ELYX
1⁄2 porcji FINO DRY SHERRY
1⁄2 porcji ŚWIEŻO WYCIŚNIĘTEGO SOKU CYTRYNOWEGO
1⁄2 porcji SYROPU CUKROWEGO
BIAŁKO JAJKA
Dekoruj DŁUGĄ SKÓRKĄ CYTRYNOWĄ

Szkło: COCKTAIL

Odmierz ABSOLUT ELYX, fino sherry, świeżo wyciśnięty sok cytrynowy, syrop cukrowy i białko jajka, wszystko dodaj do shakera. Na początku mieszaj delikatnie, bez lodu. Następnie dodaj 3/4 pojemności lodu i ponownie wymieszaj. Przecedź dwukrotnie do schłodzonego kieliszka koktajlowego. Przed podaniem dekoruj długą skórką cytryny.

absolut-elyx-martini

ABSOLUT ELYX MARTINI

3 porcje ABSOLUT ELYX
1⁄4 porcji DRY VERMOUTH
Dekoruj GWIAZDĄ ANYŻU
Szkło: COCKTAIL

Odmierz ABSOLUT ELYX and vermouth w shakerze. Dodaj lód i mieszaj do uzyskania przez całość temperatury lodu. Przecedź dwukrotnie do schłodzonego kieliszka koktajlowego. Przed podaniem dekoruj gwiazdą anyżu.



Wartości odżywcze

Wartośćna 10g alkoholuna porcję*
Kalorie (kcal)7082
Tłuszcze (g)00
- nasycone (g)00
Węglowodany00
Cukier00
Białko00
Sól00

*Porcja = 44ml